2018. május 16., szerda

Max bézöl a bányában

hippiéknél áll a bál
Bár sok iromány nem készült róla, de az elmúlt hetekben sem voltunk tétlenek. Sőt jobbára számos említendő esemény történt. Először is a Monkey-s gyerekedzők gyöngye Kárpáti Mano megmászta eddigi legnehezebb útját ever, a 7b+ jurai OS szintjére dobott rá pár fokozatot és 4. próbára küldte le végtelen lazán és statikusan a Masters of the snotting 7c+ -t. 
Részemről az eddigi kijárogatások egy célt képviseltek. Találni egy megfelelő projektet, ami mellett el tudom határozni magam, szívesen mászom, valami ami a határaim környékén mozog. Az első kintlétem során (márciusi pehelykabátos videó később) Robi és Gábor már rendesen másztak, én viszont csak a feeling kedvéért mentem ki, nem is másztam egyáltalán viszont végigereszkedtem a Legyintgető titánokat, mely a téli edzések során egy dédelgetett kis álommá nőtte ki magát, s ezt csak megerősíteni látszott a fogáskészlet. 
Bár az út 8b nehézségét adó lényegi rész valóban buta "peremlétra", ez az állítás mégsem állja meg teljesen a helyét. A kunsztrészre nekem végül a Rudi béta adta ki, ahol jobb kézzel fogom a reibungot, bal kézzel feljebb fogok egy segédreibungos kisperemre, majd ballal továbbvetődök az akasztófogásra. Bal lábbal nincs balra repedésbe kilépés, jobbal ugyanazt lépem mint amit mások sarkaznak, viszont a régi bétával én nagyon nehezen férek be. A kunszt nekem így a két reibung összeszorítása lett és a peremre tovább vetődés -->videó magyarázni tud.


"idei évem legbeváltabb receptje; a nyújtás" 

Manó pihen a Sntting megmászásra,
Farkas Tihamér a következő 8c/+ rakja össze 

Sntting 7c+ 
De lényegében megúnhatatlannak érzem. Az eleje repedésmászás, a közepén a kunsztban reibungokat fogok, majd megkapom az 1-4-7 erőt igénylő campus befejezést. 2 nap és 5próba után egyértelművé vált, hogy az idei év itthoni geris projektjévé nőtte ez ki magát a titánok. Az egyetlen dolog, ami egyben egy nagy tanítás is lesz, a saját magamra odafigyelés. Az első próba után azt éreztem az út a fogásmérete (és azok egymástól való távolsága) fokozott odafigyelést igényel, nagyon nagy a terhelés az ujjakon - és igazán könnyen le lehet sérülni benne. Elhatároztam napi 2-3 próbát engedélyezek magamnak maximum, illetve minden kimenet előtt 2 vagy 3 nap teljes pihenőt tartok, hogy ne fáradt ujjakkal essek neki. 

Szombaton Ruditól igazán jó bétákat kaptam, ami két átmozgás után kötelezővé is tette az első éles próbát. A kunsztban ugyan kiestem, de egy egy perces pihit követően lement a vége is azonnal, ami igazán bíztató - bizakodom, hogy ez az idei cél így nem fogja az egész évet elvenni. 
A kinti megmenésekről és feelingről majd egy videó is érkezik, de ez még kicsit később! 


melegítés - bán traverzzal 

legyintgető 
szerelmetes peremeim 

puzzle
Rudi béta kunsztra 1, 
béta 2 
beta 3
videó később

Nincsenek megjegyzések: