2010. november 28., vasárnap

Röhögök, mert lehetséges

 Kíváncsi vagyok az idei szezonra. A tegnap este leesett hó mennyiségétől megilletődtem. Mindenki a hótól és esőtől tart. Gáborék is visszavonultak, mindenki visszalép.  (kép: Gaja-szurdok)
Fotó: Tuba Zoltán [origo] 
 Szombaton Brains koncert az Expresszóben, elég ütős a buli. Már a vége felé benyomnak egy-két durvulós számot és elkezdünk pogózni. Egyszer csak nézem a túlélésért folytatott harcban, hogy valami raszta gyerek üti vágja a népet. Jobban megnézem áááh, mondom ez a Pulinka Zsolti! Nem soká Drusza is előkerül, sajnos én nem tudok maradni, másnap mászás! 9-kor kelés, majd gyors pakolás. 11 órakor már Cseszneken van a  távolsági. Már régóta meg akartam nézni a kis emléktáblát amit a mászóiskolánál helyeztek el. 
 Gyors tempóval haladok Ördög-árok felé, Pisti is úton van, nem akarok lemaradni. Nem megyek be az árokba, hanem követem a földutat és az erdő mellett tolom ezt a nordic walkingot. Olvastam hogy törekedni kell az egyenes hátra, meg a jó tempóra. Elég gyorsan haladok, a 10-20 cm hó ellenére. Hihetetlen, de pont a Völgy bejárata előtt találkozunk. Ez jól ki lett mérve. Egy darabig együtt haladunk, majd elválnak útjaink.
A felmenet nagyon megizzaszt, fent egy pólóban járkálok, majd egyszer csak átjár a hideg. Az első mozdulatok, próbák mind siralmasok, de már megtanultam a leckét ezekre a téli mászásokra nézve; Just do it! Csak nyomni kell. Akár eszetlenül is. Kunsztolsz, vagy utat mászol, az a lényeg hogy rengeteget kell mászni és erőlködni (egy-két mozdulatok is akár), és egy idő után az embert olyan jól átmelegítik a próbák, hogy úgy gondolod te már ki se tudsz hűlni. A travi volt most is a nagy ellenfél (Lowrider) 7A+(B) nehézségért. Pistike 7A+ adott rá, de nem tudom elhinni, hogy ez csak ennyi lenne. Vagy pedig az van hogy tényleg NAGYON nem fekszik. Az utolsó mozdulatig elmászok jószerivel és ott se kép se hang, mintha elvágták volna. Az utolsó mozdulatból olyanokat borítok. Szomorú vagyok, ezt ma haza akartam vinni. Észre se veszem, hogy eltelt másfél óra.
Lowrider 7A+ (BHSK) from Izer Bálint on Vimeo.

Lemegyek Pistihez aki a nagy projektet, a Blitzkrieg Bop-ot nyomja. Nagyon maxerős boulder, iszonyú kis fogásokon. Elég jó próbákat dobott rá és legalább kiderült, hogy mászható az út. :) Majd a megmászás alá vágom az eredeti Ramones számot, de ide -bár sokaknak lehet nem fogja elnyerni a tetszését- muszáj volt bevágni Gábor: "Érik a Grigri"- jét. Mellesleg a felvétel egy a nyári megmászás után született. DH.

Blitzkrieg Bop próbák (BHSK) from Izer Bálint on Vimeo.

Sikerül megmásznom egy viszonylag új 7A -t, ahhoz képest hogy flash akartam rámenni, biztos volt benne vagy 10 próba. Kemény út. Hangulatos hóesésben megyünk ki az árokból, bár kiérve már korántsem oly kellemes. Egy fantasztikusan jó napot zártunk.


7 megjegyzés:

  1. Aztamindenit, Pisti nagyon közel van a Blitzkreig Bop-hoz :))) Gyönyörűű!

    KAMENY!!!

    VálaszTörlés
  2. azt hiszem egy idei megmászást láthatunk... amit leszárad a fal... :S:S

    VálaszTörlés
  3. örülök,h nem egyedül vagyok ekkor álat. Van rajtam kivül még legalább kettő! :D
    Viszont hozzánk már lassan nem kell matrac. Megfog a hó! :)

    VálaszTörlés
  4. nyomjad barni nyomjad. akkár mennyire fáj is... :D

    VálaszTörlés
  5. kemény :D úgy látom motivációnak nincs híja - hajrá! (karácsony felé elvileg lesz még 6-10 fok is!)

    VálaszTörlés
  6. úgy látom ,,nálunk" csak mínuszok maradnak. Reggel 8 kor mentünk suliba,-16 fok a kocsiban. Belül is jég volt. Itt nem lesz már meleg sokáig. Mi lesz velem a hétvégi mászásnál? Atya úr Isten! :)

    VálaszTörlés